Sveriges yngste spelman - Emilio Walter - släpper sitt debutalbum

Sveriges charmigaste 13-åring, och tillika spelman Emilio Walter, har redan hunnit med det mesta under sin redan relativt långa musikkarriär. Han är redan en välrenommerad pianist och sångare som spelat över hela landet. Han har medverkat på riks-TV ett antal gånger, och häromsistens, när självaste Owe Thörnqvist fyllde 90, var Emilio hemlig överraskning och fick möjligheten att rocka loss framför sin idol och förebild på Cirkus i Stockholm. 

Men det finns fortfarande en del kvar att göra och nu är det dags för ytterligare en stor hållplats för den unge Emilio; att få släppa ett sitt eget debutalbum! Under vintern har nämligen Pama Studios i Kristianopel haft besök av det svängigare slaget när Emilio med fullband dragit in med sin svängiga Rock n’ roll och gjort musikaliska intryck av det bestående slaget. Emilio bor, och är själv uppväxt, i den lilla fiskebyn som har en så rik musikhistoria och naturligtvis är det ett äventyr att få spela in i en studio som har en så rik historia: 

”Detta känns så grymt roligt, att få spela in min egen musik, hoppas verkligen att publiken gillar mina nya låtar” 

Som sig bör kommer det här med att släppa debutalbum inte att passera obemärkt. Det är självklart så att det ska firas och det med en ordentlig releasefest. I detta fall kommer den att hållas på Rydows Basar i Karlskrona den 11:e maj kl. 19 i samarbete med Paraply Produktion. Här kommer man kan kunna köpa albumet, lyssna till Emilio med band spela live och ta sig en pratstund med skivdebutanten i samband med signering som också hålls på plats. Det känns onekligen som det ligger en lång och spännande musikkarriär framför Emilio Walter, och med tanke på mycket han hunnit med redan så är det med all säkerhet inte det sista vi hör från denne unge begåvade, speleman.

Klicka på bilden för att ladda ner infosedel

Artist: Emilio Walter

Album: 57' Chevy

Label: Pama Records 

EAN Digital: 

EAN: Physical: 7331510119047

Catnr: PAMA190401 

Publisher: Max Music Scandinavia/Universal

Release: 11/5/19